Alcoholverslaving

Je alcoholverslaving aanpakken kan zelfs leuk zijn en gemakkelijker dan je denkt

alcoholverslaving

Alcoholverslaving is niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Misschien heb je al zo vaak geprobeerd er iets tegen te doen, geef dan nu niet op want ook voor jou is er een juiste methode. Dat hoeft de AA niet te zijn of een dure afkickkliniek waarbij je vlucht uit de werkelijkheid. Bel me eens op en luister naar wat ik je te vertellen heb, ik weet bijna zeker dat je het dan een kans gaat geven. Als jij je probleem onder ogen kunt zien en bewust kiest met je hoofd en je hart dat je er iets aan wilt doen dan kunnen we samen los. En je zal zien dat het super gaaf en leuk zal zijn om te stoppen. Het is maar net hoe je er tegen aan kijkt!  

diverse methodes

Er zijn veel manieren om de controle over je alcoholgebruik terug te krijgen of volledig te stoppen met drinken, verschillende manieren voor verschillende mensen en er is ook een manier voor jou.

 • Coach & Counselor – Ik ga je helpen om je met inzet van je eigen innerlijke kracht te stoppen met drinken. (Doel is controle te krijgen over je drinkgewoontes maar meestal om te stoppen met drinken)
 • De Sinclair Methode – Met hulp van het medicijn Naltrexone/Nalmefene en speciaal schema (Doel is controle te krijgen over je drinkgewoontes en zelf te kunnen bepalen of  je blijft drinken en af en toe een glaasje drinkt of volledig stopt)
 • De Allen Carr Methode – Met behulp van het boek ‘STOPPEN MET ALCOHOL van Allen Carr meer zicht krijgen op alcohol verslaving en een natuurlijke weerzin tegen alcohol ontwikkelen (Doel is te stoppen met drinken)
 • Huisarts – Met hulp van je huisarts, medicijnen die je ziek maken als je drinkt en je eigen kracht en inzet(Doel is te stoppen met drinken)
 • Afkickkliniek – Met hulp van diverse artsen ga je detoxen totdat je geen druppel meer drinkt en er ook geen behoefte meer aan hebt. Helaas vallen 90% van mensen die een dure afkickkliniek bezoeken binnen twee jaar weer terg in hun oude gewoontes. (Doel is te stoppen met drinken)
 • AA (Anonieme Alcoholisten) – Met hulp van mede alcoholisten en geloof in zelf en een hogere macht (Doel is te stoppen met drinken)

Ik werk het liefs met jouw eigen kracht want die heb je, daar ben je me geboren en die kun je altijd aanboren. Hiervoor moeten wel wat oude herinneringen en gewoontes vervangen worden door nieuwe inzichten en besef. Ik heb hier een goed uitgedacht plan voor dat ook heel goed voor jou kan helpen. 

Het logo en de slogan ‘Drank maakt meer kapot dan je lief is’ gebruiken we met toestemming van het Trimbos Instituut.

het is ons van jongs af aan geleerd

alcoholproblemenAlcoholverslaving wordt zwaar onderschat en is een steeds groter, wereldwijd probleem. Het alcoholgebruik onder jongeren neemt sterk toe en hoe kan het ook anders, er is ons van kleins af aan geleerd dat het gezellig is om te drinken. Dat je er rustig van wordt en dat het stress verminderend werkt.

drinkmaatjes en slachtoffers

drinking buddy

We hebben ze allemaal, vrienden waarmee het zo gezellig is om te drinken. Heb je wel eens nagedacht dat als je niet samen zou drinken, of je dan nog steeds vrienden zou zijn? Wat zou je samen doen als je allebei geen alcohol zou drinken? Die vrienden zijn ook vaak de eersten die je zeggen dat het onzin is om te stoppen omdat je helemaal geen probleem hebt.

Je spouse, je andere vrienden, collega’s en familie die zeggen ‘slachtoffer’ zijn geworden van jouw alcoholgebruik. Je voelt je bijna een crimineel door de wijze hoe ze je betichten van overmatig drankmisbruik en leugens. Je hebt niet alleen je eigen leven, maar ook hun leven verpest.

goede bedoelingen

Familie, collega’s en vrienden die van alles proberen jou te laten stoppen of minderen. Ze bedoelen het goed, maar je hebt er niets aan.

 • Dreigementen met afkickkliniek
 • Je gaat er onderdoor als je niet stopt
 • Het is niet goed voor je gezondheid
 • Je verliest je baan als je zo door gaat
 • Je relatie gaat er aan
 • Besef je wel dat je alles op het spel zet?
 • Als je niet stopt ga ik bij je weg

Jouw Leven, Jouw Geluk

Belangrijk is dat je nu eindelijk zo ver bent er iets aan te gaan doen. De eerste stap heb je dus al gezet door op deze pagina te belanden, de volgende is de telefoon te pakken of een mailtje te sturen. Genoeg is genoeg! Ook jij hebt het recht om ‘s morgens wakker te worden zonder spijt omdat je weer (teveel) gedronken hebt. alcoholist-alcohoprobleem