Alcoholverslaving

Stoppen of minderen kan gemakkelijker zijn dan je denkt

alcoholverslavingVaak lijkt het alsof er maar één manier is om je drankprobleem aan te pakken en dat is voor altijd stoppen. En dit terwijl er diverse methodes zijn waarbij je ook best af en toe een glaasje kunt drinken voordat het meteen uit de hand loopt.

Stoppen met alcohol of minderen kan gemakkelijker zijn dan je denkt en wellicht heb je al van alles geprobeerd, geef dan niet op ook voor jou is er een juiste aanpak. Geen dure afkickkliniek, maar waar je maar wilt, in de wereld zijn, thuis of op het werk of tijdens een vakantie alleen of met wie je maar wilt.

Af en toe gooi je je wilskracht in de strijd en ga je minderen. Dat lijkt in het begin best goed te gaan en je bent trots op jezelf, maar voor je het weet zit je op je oude niveau en vaak drink je zelfs meer dan voordat je ging minderen.

diverse methodes

Er zijn veel manieren om de controle over je alcoholgebruik terug te krijgen of volledig te stoppen met drinken, verschillende manieren voor verschillende mensen en er is ook een manier voor jou.

 • De Sinclair Methode – Met behulp van het medicijn Naltrexone/Nalmefene en speciaal schema (Doel is controle te krijgen over je drinkgewoontes en zelf te kunnen bepalen of  je blijft drinken en af en toe een glaasje drinkt of volledig stopt)
 • De Allen Carr Methode – Met behulp van het boek ‘STOPPEN MET ALCOHOL van Allen Carr meer zicht krijgen op alcohol verslaving en een natuurlijke weerzin tegen alcohol ontwikkelen (Doel is te stoppen met drinken)
 • Huisarts – Met behulp van je huisarts, medicijnen die je ziek maken als je drinkt en je eigen kracht en inzet(Doel is te stoppen met drinken)
 • Coach & Counselor – Met behulp van een coach/counselor en je eigen kracht en inzet (Doel is controle te krijgen over je drinkgewoontes of te stoppen met drinken)
 • AA (Anonieme Alcoholisten) – Met hulp van mede alcoholisten en geloof in zelf en een hogere macht (Doel is te stoppen met drinken)

Ik werk voornamelijk met De Sinclair Methode omdat daar zo’n groot slagingspercentage bij gehaald wordt(78%) maar ik kan je ook in andere methodes begeleiden en adviseren.

Het logo en de slogan ‘Drank maakt meer kapot dan je lief is’ gebruiken we met toestemming van het Trimbos Instituut.

het is ons van jongs af aan geleerd

alcoholproblemenAlcoholverslaving wordt zwaar onderschat en is een steeds groter, wereldwijd probleem. Het alcoholgebruik onder jongeren neemt sterk toe en hoe kan het ook anders, er is ons van kleins af aan geleerd dat het gezellig is om te drinken. Dat je er rustig van wordt en dat het stress verminderend werkt.

drinkmaatjes en slachtoffers

drinking buddy

We hebben ze allemaal, vrienden waarmee het zo gezellig is om te drinken. Heb je wel eens nagedacht dat als je niet samen zou drinken, of je dan nog steeds vrienden zou zijn? Wat zou je samen doen als je allebei geen alcohol zou drinken? Die vrienden zijn ook vaak de eersten die je zeggen dat het onzin is om te stoppen omdat je helemaal geen probleem hebt.

Je spouse, je andere vrienden, collega’s en familie die zeggen ‘slachtoffer’ zijn geworden van jouw alcoholgebruik. Je voelt je bijna een crimineel door de wijze hoe ze je betichten van overmatig drankmisbruik en leugens. Je hebt niet alleen je eigen leven, maar ook hun leven verpest.

goede bedoelingen

Familie, collega’s en vrienden die van alles proberen jou te laten stoppen of minderen. Ze bedoelen het goed, maar je hebt er niets aan.

 • Dreigementen met afkickkliniek
 • Je gaat er onderdoor als je niet stopt
 • Het is niet goed voor je gezondheid
 • Je verliest je baan als je zo door gaat
 • Je relatie gaat er aan
 • Besef je wel dat je alles op het spel zet?
 • Als je niet stopt ga ik bij je weg

Jouw Leven, Jouw Geluk

Belangrijk is dat je nu eindelijk zo ver bent er iets aan te gaan doen. De eerste stap heb je dus al gezet door op deze pagina te belanden, de volgende is de telefoon te pakken of een mailtje te sturen. Genoeg is genoeg! Ook jij hebt het recht om ‘s morgens wakker te worden zonder spijt omdat je weer (teveel) gedronken hebt. alcoholist-alcohoprobleem