Het mentale golfspel

Mental Golf Coach

counseling-brabant-golfswingIk heb op hoog niveau gegolfd en veel meegemaakt wat betreft spanning en presteren in sport. Als Mental Golf Coach wil ik mijn expertise gebruiken om jou te helpen met het mentale deel van de golfsport en kijken naar een stukje techniek. In Nederland heb ik competitie in de hoofdklasse gespeeld en in 2005 het certificaat Professional Golf Teacher (EGTF) gehaald. Ik heb les gegeven aan leden van Clube de Golfe do Levante op de prachtige Quinta da Ria banen in het zuiden van Portugal. Nu ik als counselor/coach aan het werk ben, blijkt mijn golfverleden dus goed van pas te komen en help ik nu ook golfers met hun mindset.

golfswing kwijt - geen vertrouwen

Counseling_Brabant-jolande_Yashoda_Penninks_golfSommige golfers zijn hun golfswing totaal kwijt, anderen hebben geen vertrouwen in hun swing en/of zichzelf, weer anderen zijn om diverse redenen hun focus kwijt en er zijn ook golfers die alleen maar naar anderen kijken. Ze letten zo veel op hun tegenspelers dat ze totaal niet meer met hun eigen spel bezig zijn. Veel golfers krijgen problemen als ze onder druk moeten presteren. Bij anderen lijkt het dat ze niet onder druk kunnen presteren, maar ligt het aan iets totaal anders. Misschien iets wat er thuis of op het werk gaande is of gewoon een klein stukje techniek waardoor ze hun zelfvertrouwen kwijt zijn.

Weer plezier in het golfen

Het is eigenlijk niet zo belangrijk of het nu je gebrek aan focus is, niet onder druk kunt presteren of geen vertrouwen in je zelf of je spel hebt, belangrijk is dat we er achter komen wáár het aan ligt en dat je dit erkent zodat we er iets aan kunnen doen. Ik zal je graag leren om ook met problemen aan je hoofd, je volledig te kunnen focussen, onder druk goed te kunnen presteren en bovenal weer plezier in het golfen te hebben. Een van mijn grote inspirators is Dr. Bob Rotella, een Amerikaanse golf counselor die nog steeds werkt met de beste golfers in de wereld. Mocht je zelf niet goed weten wat jouw probleem is, dan zullen we dat samen zeker ontdekken. De winter is een prima tijd om aan het mentale deel van je golfspel te werken. Neem gewoon contact met me op dan zullen we eens kijken wat ik voor je kan betekenen, je bent van harte welkom!